BEFINTLIG GRAVSTEN

Vi på Göteborgs Gravvård arbetar likt ett stort stenhuggeri men i mer personlig skala och med alla typer av arbeten kring en gravsten.

Vi utför de allra flesta arbeten på plats för befintlig gravsten såsom gravering av ytterligare namn och årtal i gravstenen – en så kallad textkomplettering, tvätt, ommålning samt guldförgyllning av gammal text samt andra typer av renovering av gravsten.

Det kan t.ex handla om att gravstenen blivit nedlagd av kyrkogårdsförvaltningen av säkerhetsskäl, att gravstenen lutar eller att ramar fallit isär.

Något som blivit vanligt som gravsten är den populära återgångsgraven. Denna köps förmånligt från Svenska kyrkan. Detta är något vi på Göteborgs Gravvård framhåller eftersom detta är ett fint sätt att bevara kyrkogårdarnas charm med ståtliga gravstenar, vackert utformade gravramar och som oftast är bekvämt belägna på kyrkogården. Att återanvända en gravsten och förse den med ny text är dessutom både ekonomiskt och miljövänligt.

I de fall Ni har en återgångsgrav så hjälper vi till med att polera om textytan eller hugga bort den gamla texten för att därefter gravera in ny text. Har den återgångsgrav Ni köpt, ramar sedan tidigare ombesörjer vi även tvätt alternativt blästring beroende på utseende. Återgångsgraven kommer då att bli personifierad enligt era önskemål till ett mer förmånligt pris än vid köp av helt ny gravsten.

För att boka en återgångsgrav kontaktar du Svenska Kyrkan via nedan länk.

Boka återgångsgrav

Under rubriken förfrågan kan du enkelt skicka oss en förfrågan om offert för alla typer av arbeten på befintlig gravsten.

Inspiration

KONTOR
Smekalles väg 3A
434 31 KUNGSBACKA

KONTOR
Smekalles väg 3A
434 31 KUNGSBACKA